Gokkers, zij weten wat verslavend leuk is

Gepost op

Gokken, het is superleuk maar ook is het een wolf in schaapskleren. Hoe vaker je gokt, hoe groter de kans dat het je in zijn macht krijgt. Hoe meer geld je er in stopt, hoe meer je het idee krijgt dat je er nog meer geld in moet stoppen. Geldproblemen en schulden zijn vaak het gevolg van gokken. Niet omdat het moet, maar omdat het simpelweg zo leuk is dat het verslavend werkt. Is dat alles?

Controle

Het is belangrijk om controle over jezelf te hebben voordat je begint met deze interessante bezigheid. Het doel is voor de één om er een maar jaarinkomens in een paar klikken of rondjes blackjack of poker bij te verdienen. Voor de ander begint het bij puur voor het plezier met vrienden een keer naar het casino te gaan. Maar eenmaal deze nieuwe en spannende realiteit binnengestapt, lijkt het alsof deze wereld je in zijn greep krijgt. Er zijn zoveel kansen om er beter uit te komen en soms is het alsof je het gewoon voelt dat jij echt die persoon bent die geluk gaat hebben! Het is daarom belangrijk dat je weet wat je doet, dat je controle hebt over je gedrag en je uitgaven.

Verslavend

Bij gokken is er geen sprake van een middel wat je tot je neemt waar je simpelweg meer van wil. Al is dit bijna niet waar. Je neemt wel degelijk iets tot je, je drinkt of slikt het alleen niet. Maar via andere zintuigen krijg je voldoende informatie binnen om er meer van te willen. Het is spannend, opwindend en je komt in een soort dromerige wereld waar alles mogelijk lijkt te zijn en dat niet alleen, soms worden deze dromen ook echt werkelijkheid wat het effect alleen maar versterkt! Het wordt een kick om te gokken, of je nu wint of verliest. Soms werkt het verliezen zelfs nog motiverender dan het winnen.

Afkicken

Geloof het of niet, maar zodra men ineens beseft dat er inderdaad sprake is van een verslaving en men te ver is gegaan in deze wereld, moet men afkicken. En met afkicken, wordt ook echt afkicken bedoeld. Ontwenningsverschijnselen kunnen optreden, hoe erger de verslaving was, hoe intenser deze verschijnselen. Te verwachten zijn zweten, trillen, vermoeidheid maar niet kunnen slapen, hoofdpijn, agressie, angst, depressie en andere lichamelijke en geestelijke kwalen.

Hulp

Goed om te weten is dat er bij elke vorm van verslaving licht is aan het eind van de tunnel, dus ook tijdens het afkicken van een gokverslaving. Houd moed en zet door, en vooral: wees er optijd bij, het liefst nog voordat je begint met gokken. Heb je vermoedelijk wat hulp nodig? Neem dan eens een kijkje bij deze website van gokverslaving.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.