Spelregels Blackjack

Vooraleer je geluk te beproeven met een bepaald casinospel zal je uiteraard eerst goed op de hoogte moeten zijn van de geldende spelregels. Dit geldt in het bijzonder voor blackjack. De spelregels blackjack zijn evenwel vrij eenvoudig uit te leggen waardoor iedere beginnende gokker in geen tijd zijn eerste winbeurten aan elkaar zal rijgen. Ben jij eveneens van plan om een spelletje blackjack te spelen, maar wil je eerst precies weten hoe dit spelletje werkt? Lees dan snel verder en kom alles te weten over de spelregels blackjack!

De basis van de spelregels blackjack

Laat ons in eerste instantie alvast even kijken naar het doel van blackjack. Als speler krijg je bij het begin van het spel twee kaarten gedeeld. Deze twee kaarten zullen samen een bepaald getal vormen dat hopelijk voor jou als speler zo dicht mogelijk tegen het getal 21 aan ligt. De spelregels blackjack stellen immers als hoofddoel dat je als speler moet proberen om het getal 21 te spelen of in ieder geval een getal dat er dichtbij in de buurt ligt. Let op, wanneer je op een zeker ogenblik beschikt over een hoge kaartwaarde is het waarschijnlijk interessanter om geen kaarten meer te kopen. De kans bestaat dan namelijk dat je boven het getal 21 uitkomt waardoor je jezelf kapot speelt en de geplaatste inzet verloren gaat.

Enkele begrippen op een rijtje

Wanneer je de spelregels blackjack in detail bekijkt zal je merken dat er verschillende begrippen relatief vaak terugkomen. We hebben de begrippen inclusief de nodige informatie alvast even voor jou op een rijtje gezet:

Passen: Je neemt als speler genoegen met de kaarten die je hebt en kiest er voor om geen kaarten meer bij te kopen.

Kopen: Je vraagt een extra kaart aan de dealer omdat je denkt dat je nog wat marge hebt om dichter naar het getal 21 toe te groeien.

Splitsen: Wanneer je twee kaarten hebt gekregen die over dezelfde kaartwaarde beschikken kan je er voor kiezen om ze te splitsen over twee handen. Je dient er wel rekening mee te houden dat in dit geval ook je inzet wordt verdubbeld.

Verdubbelen: De oorspronkelijk geplaatste inzet wordt verdubbeld en je ontvangt een extra kaart. Let op, dit is meteen de laatste kaart die je kan ontvangen tijdens de speelronde in kwestie.

5img

Wanneer kan de bank passen?

In principe kan je er als speler bij blackjack altijd voor kiezen om te passen wanneer je denkt dat dit nodig is om de speelronde te winnen. Dat geldt evenwel niet voor de bank. De bank beschikt op dit vlak over de verplichting om te passen van zodra een getalwaarde wordt bereikt van 17. Onder dit getal kan de bank nooit passen waardoor de kans veel groter is dat zij zichzelf stuk zal spelen. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, daar waar jij in principe altijd zonder probleem kan passen geldt dat absoluut niet voor de bank.

Wat is een push?

Over het algemeen zal een speelronde bij blackjack altijd over een winnaar beschikken. Je hoopt natuurlijk dat jij dit bent als speler, maar soms zal ook de bank het voordeel hebben en met de winst aan de haal gaan. Je dient er evenwel ook rekening mee te houden dat er zoiets bestaat als een push. In het geval van een push hebben beide partijen, dus zowel de speler als de bank een gelijke getalwaarde op tafel gelegd waardoor het een gelijkspel betreft. In dit geval zal je gewoon je inzet terugbetaald krijgen en kan je inzetten op een nieuwe speelronde. Let op, ook wanneer zowel de bank als jij een blackjack gooien is dit het geval. Denk dus zeker niet dat je dan alsnog recht hebt op de winst, want dat is niet het geval!

Wat is de blackjack verzekering?

Je hebt er ongetwijfeld wel al eens over gehoord, maar voor veel spelers is de blackjack verzekering toch een begrip welke vrij onduidelijk is. In eerste instantie stellen de spelregels blackjack dat deze verzekering uitsluitend kan worden gebruikt wanneer de eerste kaart die de dealer voor zichzelf deelt een aas betreft. Als speler kan je dan een verzekering inzetten die je de helft van je originele inzet kost. Trekt de dealer vervolgens een tien waardoor hij blackjack heeft, dan betaalt de bank het bedrag van je verzekering dubbel uit. Op deze manier kan je ondanks een eerst uitzichtloze situatie toch nog een mooie winst realiseren.