Zoveelste dood door geweld politie casinobezoeker

Gepost op

Vorig jaar waren er 10 gevallen waarin de politie van las Vegas betrokken was bij een vuurgevecht. Dit was het laagste aantal in de afgelopen 20 jaar. Ook het aantal niet-dodelijke handelingen is met 8% gedaald in de afgelopen 5 jaar. Toch is, ondanks dat de Las Vegas politie steeds minder gebruik maakt van dodelijke en niet-dodelijke handelingen in de laatste jaren, er toch weer een man overleden door politiegeweld.

“Help”
Het begon om 1 uur ‘s nachts in het Venetian Hotel in Las Vegas. Een man liep op 2 politie agenten binnen het hotel af en vroeg hen om hulp. Hij zei achtervolgd te worden. De man gedroeg zich vreemd en de politie wist in eerste instantie niet goed wat er aan de hand was. De man verliet het hotel en rende richting de parkeerplaats aan de achterkant van het gebouw en de agenten volgden hem. Hier probeerde de man een auto te openen, maar werd door de politie staande gehouden waarop de man niet gehoorzaamde. Gevolg: de man werd met een taser pistool op de grond gebracht.

Woede tot gevolg
Wellicht begrijpelijk, de man werd kwaad. De agenten kwamen dichterbij om hem in de boeien te slaan, maar de man deed een poging om met de officieren in gevecht te gaan. Hierop antwoordde een agent door kansarme man met gebalde vuist te slaan en met een speciale wurg-techniek tot kalmeren te brengen. De man viel bewusteloos waarna de agenten probeerden hem door middel van reanimatie weer bij te brengen. Toen dit niet bleek te werken is de man naar het ziekenhuis gebracht waar hij om iets na half 2 ‘s nachts, een goed halfuur na de kennismaking, dood verklaard werd.

Zou niet dodelijk moeten zijn
Ondanks dat in het verleden te veel gevallen zijn geweest waarin mensen zijn overleden bij het gebruik van deze techniek, heeft de politie nog steeds het recht deze handeling te gebruiken uit zelfverdediging. Wat de gebruikte techniek doet is het bloed tijdelijk afsluiten van de hersenen in plaats van de luchtweg afsluiten. De agenten die deze techniek mogen gebruiken zijn hier ook speciaal voor getraind. De bedoeling is om agressief gedrag zo gauw en snel mogelijk te beëindigen.

Ja. Wat moet je hier op zeggen. We hebben het verhaal van de politie en zelfs hier is niet te zien hoe de bewuste man het verdiende… om zijn bewustzijn te verliezen. Wat zal het verhaal van deze man geweest zijn, die in eerste instantie juist hulp zocht, schijnbaar uit angst zijn leven te verliezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.