Wat is er gebeurd met de jackpot winnaars?

Gepost op

Soms zie je in het nieuws voorbij komen dat er iemand ergens op de wereld miljoenen heeft gewonnen met kansspelen. Ze zijn even voor een moment beroemd, maar daarna hoor je er vrij weinig meer van. Hieronder zijn een tweetal verhalen over mensen die ineens miljonair werden en het negatieve gevolg hiervan op hun leven.

Het klinkt allemaal geweldig, het winnen van een flinke jackpot. Alle geldzorgen meteen de deur uit en iedereen wil je beste vriend zijn. Toch kan het gigantisch tegen vallen om ineens stinkend rijk te zijn.

314,9 miljoen dollar gewonnen – Jack Whittaker
In 2002 won Whittaker opeens een gigantisch bedrag in de loterij. Veel geld heeft hij toen direct afgestaan aan goede doelen en aan zijn familie. Op tv was hij vol vreugde te zien toen hij de check overhandigd kreeg. Dit tot groot genoegen van een aantal jaloerse mensen. Sinds de dag dat hij geld had, werd de multimiljonair achtervolgd door criminaliteit. Hij werd bestolen, z’n auto werd leeggeroofd of hij werd gedrogeerd. Mensen deden er alles aan om een stukje van zijn vermogen te kunnen bemachtigen. Hij werd achtervolgd door allerlei rechtszaken en werd aangeklaagd voor seksueel misbruik. Zijn huwelijk liep op de klippen en zijn kleindochter stierf aan een overdosis drugs. Whittaker gaf aan liever nooit het winnende lot te hebben gehad.

16,2 miljoen dollar gewonnen – William Post

In 1988 won post de loterij en kreeg hiermee maarliefst 16,2 miljoen dollar overhandigd. Hij heeft de pech gehad uit een hebberige familie te komen, waardoor zijn eigen broer een huurmoordenaar had ingehuurd om hem te vermoorden. Hij kon hieraan ontkomen, maar heeft onder druk van andere familieleden slechte investeringen gedaan. Hierdoor heeft hij de laatste jaren van zijn leven geleefd met een bijstandsuitkering vanwege een schuld van 1 miljoen dollar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.