Tennisster wederom geweigerd voor Roland Garros

Gepost op

De 30-jarige tennisster Maria Sjarapova heeft geen wildcard gekregen voor Roland Garros, een Frans tennistoernooi. De reden hiervoor is het feit dat ze geschorst is geweest voor het gebruik van doping. Dit is vrij opvallend, aangezien de 23-jarige tennisser Constant Lestienne evengoed een schorsing heeft gehad, maar nu wél een wildcard heeft gekregen.

Verkeerd gegokt

Tussen 2012 en 2015 heeft Lestienne op 220 tennispartijen gegokt en dit is verboden als professioneel tennisser. De Franse tennisbond heeft hem daarom ook voor 3,5 maanden geschorst (oorspronkelijk 7 maanden) en hem is een boete opgelegd van 10.000 dollar.

Door het onderzoek weigerde de Franse tennisbond Lestienne daarom op het Franse toernooi. Een jaar later krijgt hij echter wel gewoon een wildcard alsof er niets is gebeurd. En terecht zou je denken, hij heeft immers zijn straf gekregen en uitgezeten.

Boos
De vrouwenorganisatie WTA is het onder andere hierom totaal niet eens met de weigering van Maria Sjarapova en heeft deze keuze ook ernstig bekritiseerd. De directeur Steve Simon geeft ook aan dat zij haar straf ruim heeft uitgezeten. Op deze manier wordt zij extra gestraft en daar is hij absoluut niet over te spreken.

Wat de reden kan zijn voor het gemaakte onderscheid is onbekend, wellicht had de situatie anders geweest als Maria geen Russische, maar een Franse dame was geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.