Kansrijk als voetballer, kansarm in kaarten

Gepost op

Wie veel geld heeft, kan ook veel geld uitgeven. Maar soms is het misschien een beetje overdreven. Zo is er een professionele voetbalspeler uit de Premier League die, naar horen zeggen, 15 miljoen Engelse ponden verloren heeft met gokken.

Veel schade?
Als een voetbalspeler in zijn voetbalschoenen kun je misschien ook wel wat met geld spelen. Er komen immers ook miljoenen binnen. Maar een klap van 15 miljoen pond is toch ook voor een multimiljonair een flinke klap. 15 miljoen pond is namelijk ook een multimiljoen-bedrag plus je kunt je voorstellen dat een multimiljonair niet al zijn verdiensten opzij legt mocht hij of zij ooit een enorme misser maken. Nee. Als multimiljonair leef je ook als multimiljonair. Je hebt dan wel flinke sommen geld over, maar geen 15 miljoen. En ook geen 10 miljoen. En waarschijnlijk ook geen 5 miljoen. Je bent dan ineens van stinkend rijke multimiljonair (ja, ik dacht ik noem het nog even een keer) naar armer dan een dakloze putjesschepper zonder uitkering.

Is hij nog te redden?
Zijn geluk is dat hij een enorm succesvolle voetballer is waardoor hij een interessante CV heeft om te laten zien. De Britse middenvelder hoopt op dit moment ook van top tot teen op een nieuw contract om zo zijn schulden af te lossen en in zijn Villa kan blijven wonen. Rijtjeshuizen vallen ondertussen niet zo meer bij hem in de smaak. Laat staan kartonnen dozen. Als het geluk alsnog een keer aan zijn kant wil staan zal hij weer rond de 40.000 pond per week kunnen gaan verdienen, wat neerkomt op bijna 2 miljoen per jaar. Waarschijnlijk is er bij de bank dan ook wel een regeling te treffen. Voor zijn huis is dit echter niet meer nodig, die heeft hij samen met zijn jonge gezin reeds moeten verlaten. Ook voor hem gelden dezelfde regels als voor ons allemaal: hypotheek niet kunnen betalen? “Legt u de sleutels maar op het het aanrecht.” Uit betrouwbare bron is vernomen dat deze profspeler nu ook, weliswaar zeer ongelukkig, vertoeft in een huurhuis.

Waar gaat het dan eigenlijk mis?
Kijk, je spreekt eigenlijk nog niet van ‘dat het mis gaat’ als er eenmalig een grote misser gemaakt wordt, tenzij dit bedrag misschien rond de 15 miljoen pond ligt. De échte probleemgevallen verliezen enorme bedragen, merken hier de extreem nadelige gevolgen van en gaan dan vervolgens gewoon door. Dit noemen ze dan ook niet voor niets een verslaving. Een gokverslaving. Hoe het zover komt? Als je in deze ‘highrollers-wereld’ leeft, heb je te maken met mensen die enorm veel geld hebben net als jij of nog veel meer. Je gaat naar feestjes en partijen, naar luxe aangelegenheden en peperdure festiviteiten. Hier leer je nog meer mensen kennen en voor je het weet zit je in een kring waar geld als water binnenkomt en geld als water wordt uitgegeven. Hoe? Met gokken! Uitjes met de luitjes naar paardenraces of wedden op voetbalwedstrijden. Zelfs als je er geen verstand van hebt zijn er genoeg in je nieuwe ‘vriendenkring’ die je kunnen vertellen waar je op moet gokken en je weet hoe we zelf zijn, als het vaker goed gaat? Precies, dan zet je meer in. Je krijgt vertrouwen in kans. In geluk. Je weet het met alles helaas nooit zeker, wanneer de munt op zijn andere kant valt.

Mocht je zelf ooit miljonair worden, denk dan nog eens terug aan dit artikel. Biermerken zeggen het niet voor niets al jaren: Geniet, maar doe het (drink, ik weet het) met mate”. Dan stijg je misschien niet snoeihard omhoog, maar kelder je in elk geval nooit regelrecht naar beneden. Als je graag gokt, speel het desnoods even lekker veilig. Gratis blackjack spelen bijvoorbeeld. Heerlijk en zó zorgeloos. Prachtig dat dat ook gewoon kan he.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.