De basisregels van blackjack, hoe ging het ook alweer?

Gepost op

Is het al een tijdje geleden dat je Blackjack gespeeld hebt? Weet je de regels nog wel maar… ook weer niet? Dan hier een artikel speciaal voor jou. Niet al te uitgebreid, maar voldoende om de andere spelers aan tafel jouw zekerheid te laten zien en winst te gaan behalen, zoals het hoort!

Wat was ook alweer de bedoeling
Je speelt om meer punten te krijgen dan de croupier, de deler, de speler van de bank en dus het casino. Dat wil niet zeggen dat als de croupier 21 punten heeft, jij er 22 moet hebben. Het maximaal aantal punten is 21, ga je daar overheen ben je je inzet kwijt, zelfs als de croupier ook meer dan 21 punten heeft. Wat de andere spelers voor een puntenaantal behalen staat los van jou, jij speelt jouw eigen spel. De enige die jou een hak kan steken is de croupier. En of die dat gaat doen kom je pas aan het eind van de ronde achter, als elke speler is geweest komt namelijk pas de croupier aan de beurt.

Vanaf het begin
Elke ronde worden de kaarten geschud en er zitten ongeveer 3 kaartenspellen in het deck. Welke kaart je krijgt is technisch gezien één grote verrassing. Het spel begint zodra iedereen lekker zit en er gedeeld kan worden. Elke speler aan tafel krijgt 2 kaarten open voor zich neergelegd, de croupier heeft 1 blinde kaart en 1 open kaart. Deze blinde kaart gaat pas open zodra de croupier aan de beurt is, als laatste dus. Je speelt nogmaals je eigen spel, je enige ‘tegenspeler’ is dan ook de croupier.

De puntentelling
Eerst de simpele kaarten. Dat zijn natuurlijk de kaarten 2 t/m 10, deze hebben namelijk de waarde die op de kaart staat. de 2 heeft 2 punten en de 8 heeft 8 punten. De rest snap je bij deze ook. Waarschijnlijk snapte je dit al, maar ik weet niet wie er wellicht totaal onbekend is met dit reuze spannende en intrigerende spel, dus we moeten alles wel even goed en duidelijk uitleggen natuurlijk!

De boer, de vrouw en de heer zijn allemaal 10 punten waard.

In de Aas zit bij dit spel een prettig trucje verwerkt. Standaard is deze kaart namelijk 11 punten, aan het begin van je spel. Je kunt dan kaarten bij nemen tot je op de 21 punten komt. Kom je er per ongeluk toch overheen? Dan is dat voor deze 1e keer dankzij je Aas, geen probleem. De Aas veranderd speciaal voor jou van 11 naar 1 punt en geeft jou daarbij nóg een kans op de 21 punten te komen, of er zo dichtbij mogelijk. Maar pas op! De Aas beschermt je maar 1 keer!

Heb je geen 21 punten dan is het aan jou wat je doet. Neem je een kaart erbij? Neem je het risico misschien over de 21 punten heen te gaan? Heb je een Aas? Kun je je een hoge kaart permitteren? Je kunt ook een voorbeeld nemen aan wat de vaste regels zijn voor de croupier, deze handelt elke ronde als een computer volgens een vast patroon.

De croupier
Als laatste komt dus de croupier aan de beurt. Iedereen weet hoeveel punten hij of zij heeft en iedereen heeft nog een kans om te winnen. Heb jij namelijk meteen jouw spel gestopt met 12 punten omdat je bang werd? Als de croupier over de 21 punten gaat heeft elke speler gewonnen die onder de 21 punten bleef. Leuk om te weten is dat de croupier speelt volgens een vast patroon, hij of zij stopt namelijk ALTIJD bij de 17 punten of hoger. Dit houdt niet in dat jij sowieso wint als jij 18 punten hebt, want als de croupier 15 punten heeft en dan een 4, 5 of 6 erbij trekt, heeft de croupier dus meer dan 17, maar ook meer dan 18 punten. Jij zult dus écht moeten proberen zo dicht bij de 21 punten te komen.

Zo. Even vlug door de basis gegaan van de spelregels van Blackjack. Je kunt nu prima je kansen uitproberen en het spel met je opgefriste kennis weer beïnvloeden! Good luck!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.