Verliefde mensen zijn beter met gokken

Gepost op

Ben je verliefd? Ga naar het casino! Uit een onderzoek van de University of Michigan in de Verenigde Staten is gebleken dat je betere keuzes maakt wanneer je happy in love bent.

Heb je de ware Jacob al ontmoet? Dan ben je beter in het gokken dan je vrijgezelle medemens. Psycholoog Joshua Ackerman trok deze conclusie na zijn onderzoek waar hij onderzocht of er een verband was tussen verwacht succes in de liefde tegenover riskante financiële beslissingen.

Risico’s nemen
De vrijwilligers die meededen aan het onderzoek waren allen heteroseksueel en vrijgezel. Zij kregen allemaal een aantal foto’s te zien van mannen en vrouwen tussen de 18 en 35 jaar, waarvan werd verteld dat ze in de buurt woonden. Sommige proefpersonen kregen meer foto’s van mannen te zien en anderen kregen meer foto’s van vrouwen te zien. Aan het eind van de reeks foto’s werd een vraag gesteld: ‘Zou je liever tien krasloten kopen voor één dollar per stuk, met tien keer kans op duizend dollar? Of liever één kraslot voor tien dollar met één kans op 10.000 dollar?

Conclusie:

Uit de resultaten van dit onderzoek bleek dat vrijgezelle hetero mensen die meer foto’s van het andere geslacht hadden gezien vaker voor de tien krasloten gingen waarbij de kans 1000 dollar te winnen viel. Volgens de onderzoeker was het geen verrassende uitkomst. Hij gaf aan dat mensen die weten dat er veel potentie is, minder uitzonderlijk hoeven zijn om indruk te maken. Vandaar dat een veiligere keus dan voor de hand liggender is. Wanneer er daarentegen schaarste is om voort te planten, moet je eruit springen om indruk te maken, dus risico’s nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.