Blackjack: Wat gebeurt er als de dealer ‘bust’ heeft?

Gepost op

Bij het spelen van blackjack baal je natuurlijk wanneer je, in een online versie, ‘bust’ in beeld te zien krijgt. Dit betekent dat je over de 21 punten heen bent gegaan en dat je het spel verloren hebt. De dealer hoeft in dit geval niet meer te spelen om nog te proberen dichtbij de 21 te komen. Deze heeft direct gewonnen en hoeft niet meer verder te spelen.

De dealer speelt door tot boven de 17

Een regel bij blackjack is dat de dealer niet mag passen wanneer deze een puntenaantal heeft van 13 of 14 bijvoorbeeld. Stel dat jij een Double Down hebt gekozen en deze valt niet erg voordelig uit, dan kan het zijn dat jij op een puntenaantal van 12 moet passen. Als de dealer dan 13 haalt, dan mag deze niet passen omdat deze toch al gewonnen heeft. Dit hoeft namelijk helemaal niet zo te zijn. Het is de dealer verplicht om door te spelen tot een puntenwaarde gelijk aan of boven de 17 punten. Wanneer deze 13 heeft liggen en hier een 10 bij trekt, dan heeft de dealer dus ‘bust’.

Zo kan jij winnen met een pas op 12

Als jij hebt gepast en de dealer heeft ‘bust’, dan heb jij het spel gewonnen. Zo zie je dat het niet altijd een verloren strijd is als je hebt moeten passen, of bewust hebt gepast, op een relatief laag puntenaantal. Ook als je past met 12 punten kan je dus nog echt winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.