Splitsen van twee tienen bij blackjack?

Gepost op

Er is bij online blackjack zowel sprake van goede als van slechte handen. Wanneer je twee tienen hebt gedeeld gekregen is er uiteraard sprake van een goede hand. Dat is het geval omdat je met een totale kaartwaarde van 20 over een zeer interessante potentiële winstkans beschikt.

Je kan uiteraard nog altijd tegen een blackjack aanlopen of de bank kan dezelfde kaartwaarde hebben als jou, maar dat is het dan ook. Veel mensen stellen zich op dit vlak dan ook de vraag wanneer ze een hand met een totale kaartwaarde van 20 hebben of ze er goed aan doen om te splitsen (en dus een dubbele inzet te betalen) en zo te hopen op niet één, maar wel twee keer een blackjack of niet. Ondanks het feit dat dit misschien wel interessant kan zijn (omdat je op deze manier dus twee keer geld kan verdienen) moet het wel gezegd dat dit uiteraard ook de nodige niet onaanzienlijke risico’s met zich meebrengt.

Dus, splitsen of niet?

Het hangt er natuurlijk ook een beetje vanaf hoeveel risico je als speler wenst te nemen. Wil je het risico dat het huis over een blackjack beschikt volledig in de kiem smoren? In dat geval kan het inderdaad interessant zijn om te splitsen, maar wat is de kans dat je over beide handen een blackjack zal scoren? Dit is natuurlijk een mogelijkheid, maar geloof ons maar als we zeggen dat dit een behoorlijk lastige opdracht gaat worden.

Hoewel je er dus als speler altijd voor kan kiezen om te splitsen is het misschien bij twee tienen toch maar beter om geen verdere risico’s te nemen. Een hand met een totale kaartwaarde van 20 kan immers alleen maar worden overtroffen door een blackjack en bij het merendeel van de spellen komt deze eigenlijk niet zo vaak voor als veel mensen denken, in tegendeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.