Vanaf volgend jaar legaal gokken in Oekraïne

Gepost op

In een poging om meer inkomsten te krijgen wordt er gezegd dat de regering van Oekraïne actie onderneemt om legale kansspelen aan te bieden. Deze informatie is gebaseerd op een brief die gepubliceerd werd door de Oekraïense ministerie van Financiën.

Er is een brief verstuurd door de het ministerie van Financiën in Oekraïne naar het hoofd van het Internationaal Muntfonds, Christine Lagarde, waarin gedetailleerd de plannen van de regering werden omschreven waarmee zij in aanmerking komen voor een financiële steun van $17,5 biljoen. Afgelopen week heeft het land de eerste bijdrage van $1 biljoen al ontvangen.

De brief

Volgens CalvinAyre.com werd de brief ondertekend door meerdere personen, waaronder de president, de minister president, de minister van Financiën en de president van de Nationale Bank van Oekraïne. In de verdere details van de brief stond dat de overheid klaar is om verder te gaan met de plannen om het gokken te legaliseren met deze activiteiten zullen ze uiterlijk volgend jaar in staat zijn om de inkomsten toe te voegen aan de begroting.
In 2015 was het wetsontwerp voor de legalisering al geïntroduceerd in Oekraïne. Deze hield in dat er nationale casino’s gebouwd zouden worden samen met de mogelijkheid voor sportweddenschappen en de introductie van een nieuwe nationale loterij. Er was zelfs al sprake van online gok mogelijkheden. Hiermee zouden ze rond de $1,5 miljard per jaar verdienen. Dit ontwerp werd toen afgekeurd door de exploitanten afgekeurd vanwege de licentiekosten en belastingtarieven. Hierdoor werd het ontwerp afgekeurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.