Winkans vergroten door kaarten tellen

Gepost op

Kaarten tellen is een veelvoorkomende strategie die mensen toepassen om de winkans te vergroten voor het spelen van blackjack. Er zijn veel verschillende manieren hoe je kaarten kan tellen. Voor de beginners zijn er simpele trucjes, maar er zijn ook volmaakte technieken om kaarten te tellen.

Online
Kaarten tellen in een casino moet je niet gaan proberen, dan wordt je namelijk zonder pardon op straat gezet. Het is namelijk illegaal om op deze manier je voordeel tegenover het huis te proberen te behalen. Toch is het wel interessant om de theorieën hierachter te bestuderen. Wanneer je online blackjack speelt zou je dit kunnen uitproberen. Het vereist namelijk veel concentratie en ervaring om het een beetje onder de knie te kunnen krijgen.

Fundamenteel Hi-Lo systeem
Dit is een techniek die je kunt toepassen door de kaarten in drie groepen te verdelen:
2 t/m 6 = +1
7 t/m 9 = 0
10 t/m A = -1

Wanneer je het complete kaartendeck dan bij elkaar optelt zal de uiteindelijke uitkomst 0 zijn. Op deze manier kun je berekenen of je eerder een kans hebt op een hoge of een lage kaart. Wanneer je ergens halverwege het spel bent en je berekende waarde is ver onder 0, dan zijn er dus al veel hoge kaarten uit het spel en is de kans groot dat er een lage kaart komt. Wanneer je op een hoog + getal zit, is de kans groter dat er hoge kaarten gaan vallen, dus dan is de kans op blackjack ook groter, zo kan je de inzet gaan verhogen van het spel.

Uston SS Kaarttelsysteem
Wanneer je het bovenstaande systeem onder de knie hebt kun je de strategie gaan uitbreiden. Door kleinere kaart groepen met verschillende waardes te maken, kun je een beter inschatting welke kaart de grootste kans heeft om te komen. Bij het Uston SS Kaartsysteem worden de kaarten onderverdeeld in 6 groepen:

2, 3, 4 en 6 = 2
5 = 3
7 = 1
8 = 0
9 = -1
10 t/m A = -2

Je begint met dit telsysteem niet op het getal 0. De waarde van je begingetal wordt bepaald door het aantal kaartspellen waarmee gespeeld wordt. Elke deck staat gelijk aan -2. Als je dus met 6 decks speelt begin je dus op het getal -12. Vervolgens tel je de kaarten die erbij komen op volgens de methode die hierboven staat. Wanneer je uiteindelijk som boven de 0 uitkomt is het tijd om in te zetten!

Oefenen
Beide kaarttechnieken zijn geen garantie voor winst, maar kunnen je wel een klein voordeel geven. Om een techniek onder de knie te krijgen zal je veel moeten oefenen. Probeer het zelf uit met een pakje kaarten, of probeer het tijdens een online potje blackjack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.