Wat is een stiff hand bij blackjack?

Gepost op

Vorige week had Evi het al over on the square Blackjack spellen, vandaag gaan we het hebben over een zogenaamde ” stiff hand”bij Blackjack.

Tijdens het spelen van een spelletje blackjack wordt het potentieel van een hand uiteraard altijd bepaald aan de hand van de gezamenlijke kaartwaarde waarover je beschikt. Uiteraard geldt dat een hand met kaarten die zo dicht mogelijk bij 21 zijn gelegen het meest gunstig zijn, maar soms val je er als speler maar nipt buiten. Door middel van een stiff hand kan je immers rekenen op een puntenaantal van tussen de 12 en 16 en dat is heel wat minder interessant dan het misschien op het eerste zicht lijkt.

Een erg lastige keuze

Een stiff hand hebben is dus geen lachertje, in tegendeel. De kans is enerzijds namelijk groot dat je te vroeg past waardoor de dealer met de winst gaat lopen. Anderzijds loop je met een hand als deze evenwel ook het risico om jezelf stuk te spelen wanneer je teveel kaarten vraagt. Het is dan ook steeds als speler noodzakelijk om de gulden middenweg te vinden, maar we kunnen je nu reeds vertellen dat dit bij een puntenaantal van tussen de 12 en 16 niet zo eenvoudig wordt. Dit is beslist niet het geval wanneer je puntenaantal eerder naar de 16 toe op gaat. Goed nadenken en je buikgevoel volgen is dan de boodschap!

De kaarten van de dealer

Of je er uiteindelijk voor zal kiezen om te passen of door te spelen hangt uiteraard ook voor een niet onbelangrijk deel af van de kaarten die de dealer heeft. Probeer hier een goede inschatting van te maken en hou niet uitsluitend rekening met je eigen kaarten. Alleen op deze manier zal je merken dat je potentiële winstkansen zo hoog mogelijk gehouden kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.