Een Soft hand tijdens het spelen van Blackjack

Gepost op

Tijdens het spelen van een spelletje blackjack kan je verschillende kaarten gedeeld krijgen die wel of juist helemaal niet interessant zijn. De kaarten die je ontvangt geven doorgaans aan over welke hand je beschikt en welk potentieel deze met zich meebrengt. Eén van de interessantste kaarten die je kan krijgen tijdens het spelen van blackjack is ongetwijfeld de aas. Wanneer je over een dergelijke kaart beschikt is er dan ook sprake van een soft hand, ofwel een zachte hand. De reden hiervoor is niet ver te zoeken. De aas is namelijk de enige kaart die tijdens het spelen van een spelletje blackjack over een dubbele waarde beschikt. De aas kan dan ook worden ingezet als een getalwaarde van 1, maar ook 11 behoort tot de mogelijkheden. Zo beschik je over een dubbele kans om de speelronde te winnen.

Is een soft hand bij blackjack interessant?

Bovenstaande geeft het eigenlijk reeds een beetje aan, de beschikking hebben over een soft hand levert je tijdens het spelen van blackjack altijd een bepaald voordeel op. Wanneer je een aas ontvangt bij het delen van de eerste twee kaarten weet je namelijk meteen dat je niet alleen kan speculeren op de kaartwaarde van 1, maar ook op die van 11. Door de aas in te zetten als 11 kan je met een 10 als tweede kaart meteen een blackjack realiseren.

De speelronde wordt dan afgesloten en de behaalde winst wordt meteen aan jou uitbetaald. Anderzijds kan de beschikking hebben over een soft hand er ook voor zorgen dat de speler in kwestie iets meer risico gaat nemen. Zo kan een soft hand ook een compleet tegenovergesteld effect hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.